Hol tudok Töltéskorona használati engedélyt vásárolni?

Töltéskorona használati engedélyt online, a www.edutoltes.hu weboldalon lehet megvásárolni. Papír alapú átvétel és postázás is lehetséges felár ellenében.

Személyes megvásárlásra ügyfélszolgálatunkon van lehetőség, valamint az ÉDUVIZIG továbbértékesítő partnereinél, melyről a Töltéskorona használati rendje honlapon tájékozódhat.

Hogyan juthatok az online megvásárolt engedélyemhez?

1. Letöltés: Vásárlás után, amennyiben a letöltés opciót választja, automatikusan megküldésre kerül a korábban megadott e-mail címére a töltéskorona használati engedélye, melyet nyomtatásra alkalmas pdf fájlformátumban küldünk meg.

2. Személyes átvétel: Személyes átvételre is van lehetőség Győrben, mely külön szolgáltatási díj ellenében igényelhető. Személyes ügyintézésre a FullControl Motoros és Autósiskola ügyfélfogadó helyiségében van lehetőség előre egyeztetett időpontban. Címe: 9023 Győr, Herman Ottó u. 14., ügyfélfogadási idő: Hétfőn és csütörtökön délelőtt 10:00-12:00 óra között.

Figyelem! Személyes ügyintézésre kizárólag előzetes időpontegyezetés után van lehetőség.

3. Postázás: A megvásárolt engedélyt kérheti postázva is, ekkor az engedély árához hozzáadódik a postaköltség, melynek aktuális értékéről még a megrendelés előtt a szállítási mód kiválasztásánál tud tájékozódni.

Hogyan tudom igazolni, hogy rendelkezem töltéshasználati engedéllyel?

Sikeres megrendelés után a rendszer automatikusan kiküldi a regisztráció során megadott e-mail címre a megvásárolt engedélyt nyomtatható PDF formátumban. Ellenőrzés során ezt a PDF fájlt kell az ellenőrző hatóságnak megmutatni, kinyomtatott formában vagy pedig telefonján/tableten elektronikus formában teheti ezt meg. Tehát nem szükséges papír alapon rendelkezni engedéllyel.

Kell-e töltéshasználati engedélyt vásárolnom utánfutóra, ha egyébként a vontató gépjárműre megvásároltam korábban?

Töltéshasználati engedély csak a 3,5 t össztömeget meg nem haladó járművekre válthatók, az ilyen járművek szabályosan használt vontatmányaira nem szükséges engedélyt váltani.

Egy ismerősömnek szeretnék rendelést leadni, megtehetem a saját felhasználói fiókomból?

A megrendelés után minden esetben a Vásárló neve kerül rá az adott engedélyre, tehát annak a személynek a neve, akinek a fiókjából megrendelésre került az engedély. Éppen ezért, eltérő személynek vásárolni kívánt engedély megrendeléséhez külön felhasználói fiók létrehozása szükséges.

Töltéskorona használati rendje

Tisztelt Töltéskorona használók!

Igazgatóságunk vagyonkezelésében álló elsőrendű árvízvédelmi vonalak fő funkciója a töltések által védett területek elöntés elleni biztonságának garantálása, tehát a lakosság és javaik védelme. Emellett a tényleges árvízvédekezés nélküli időben a védművek koronáinak egyéb, korlátozott jóléti hasznosítása megengedett.

Töltéseink az árvízi védekezés céljainak megfelelően épültek ki, ahogy a fenntartás szintje is ezt az igényt elégíti ki. Az ÉDUVIZIG a művek védképességének megőrzése, karbantartási munka vagy egyéb célfeladat érdekében a töltéskorona megközelítését vagy használatát bármikor korlátozhatja vagy megtilthatja.

Az ÉDUVIZIG állandó engedélyt adott ki a vagyonkezelésében álló töltéskoronákon kerékpárral, segédmotoros kerékpárral, motorkerékpárral, valamint állati vontatású járművel és lóháton történő közlekedésre, továbbá keresztirányú közlekedésre a töltés rámpákon, amennyiben a közlekedő betartja a töltésközlekedés általános szabályait és feltételeit. A sorompóval, vagy egyéb módon lezárt töltéskoronán az egy nyomon haladó jármű és gyalogos forgalom áthaladását biztosítja igazgatóságunk, azonban állati vontatású járművel nem lehet közlekedni. Szakfeladatok ellátása vagy egyéb okból az ÉDUVIZIG lakossági használatból ideiglenesen vagy véglegesen kivonhat töltésszakaszokat, melyeken tilos közlekedni gyalogosan vagy bármilyen eszközzel. Az erről szóló aktuális információ az alábbi linkre kattintva olvasható: 

Tolteskozlekedes az EDUVIZIG teruleten kerekparral KIVETELEKKEL -LETÖLTÉS

     Töltésközlekedés tájékoztató PDF - Letöltés

Az általános közlekedési engedély alól kivételek, mely szakaszokon kizárólag gyalogos vagy kerékpáros közlekedés megengedett a vízügyi szakfeladatok ellátása mellett:

 • Duna jp.: 0+000 – 2+009 tkm (Károlyháza – Vének; torkolati mű)
 • Mosoni-Duna bp.: 10+200 – 12+553 tkm (Győr, Kócsag utca – Kálóczy tér)
 • Mosoni-Duna bp.: 12+692 – 12+960 tkm (Kálóczy tér – Bahnhof rampa)
 • Mosoni-Duna bp.: 13+365 - 15+776 tkm (Püspökerdei lejáró – Újfalusi rampa)
 • Mosoni-Duna jp.: 6+117 - 11+063 tkm (Jedlik híd - Rábca árvízkapu)
 • Mosoni-Duna jp.: 4+900 - 6+100 tkm (Város rét lakópark – Kossuth híd)
 • Rába jp.: 0+700 - 1+168  tkm (Rába Kettős híd - Mamma Mia)
 • Rába bp.: 0+791 – 1+168 tkm (Petőfi híd -  Jakobinus utcai rampa)
 • Rába bp.: 0+400 – 0+523 tkm (Rába Quelle – Rába Kettős híd)

Megközelítés elől elzárt területek:

 • Rába bp.: 0+000 – 0+400 tkm (Rába Quelle területe)
 • Rába jp.: 0+000 – 0+700 tkm (Kossuth híd – Rába Kettős híd)
 • Mosoni-Duna jp.: 3+500 – 4+235 (Volt Vagongyár mögötti, magasparti erdős terület)

Szíves figyelmükbe ajánljuk a 2018. november 9-én kiadott "Mit szabad és mit nem az árvízvédelmi töltéseken" című sajtóközleményünket, melyben foglaltak továbbra is érvényesek: 

http://www.eduvizig.hu/content/mit-szabad-%C3%A9s-hogyan-az-%C3%A1rv%C3%ADzv%C3%A9delmi-t%C3%B6lt%C3%A9seken

A témában készült videóriportok itt tekinthetőek meg:

Sokan elfelejtik: a töltés nem autóút

VIDEO - A töltés nem közút

VIDEO - Az árvizi közút továbbra sem közút

Egyes töltésszakaszokon jogszerűen kiváltott engedély birtokában, a meghatározott szabályok betartása mellett egyéb járművel is lehet közlekedni. A 2023. évben megváltott engedélyek 2024. január 31-ig érvényesek.

2025. Január 1.-től vásárolt töltéshasználati engedélyek már a jogszabályban rögzített új áron vásárolhatók meg.

EDUVIZIG Töltésközlekedési engedély MINTA PDF Formátum - Letöltés

Töltéskorona használati engedélyek igényelhetők igazgatóságunk központjában és a Szakaszmérnökségeken is, illetve együttműködési megállapodással bíró továbbértékesítő partnereinknél, ahol az érvényes tagság további feltétele a kiváltásnak:

·         Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége

·         Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége

·         Országos Magyar Vadászkamara Győr-Moson-Sopron megyei Területi Szervezete

Amennyiben igazgatóságunk központján keresztül történik az engedély igénylése, úgy az egy beérkező e-mail alapú kérelem alapján kerül kiállításra a térítési összeg beérkezését követően. A kérelemnek tartalmaznia kell a megrendelő adatait (név, személyigazolvány száma, lakcím, gépjármű rendszáma).

 

Az ÉDUVIZIG működési területén érvényes engedély birtokában közlekedésre igénybe vehető töltéskorona szakaszok az alábbiak, melyeket a mellékelt térképes formában is megjelenítettük:

Hansági Szakaszmérnökség területén:

·         Rábca jp. 0+000-29+741 tkm (Rábca árvízkaputól 86-os útig)

·         Rábca bp. 0+000-30+667 tkm (Rábca árvízkaputól 86-os útig)

·         Mosoni-Duna jp. 11+063-33+200 tkm (Rábca árvízkapu – Mecsér)

Szigetközi Szakaszmérnökség területén:

·         Duna jp. 0+000-53+085 tkm (Vének-Dunakiliti V. zsilip)

·         Dunakiliti duzzasztómű területére külön engedély váltható

·         Mosoni-Duna bp. 0+000-10+200 tkm (Vének-Győr, Kócsag utca)

·         Mosoni-Duna bp.:12+940-13+365 tkm (Bahnhof rampa-Püspökerdei lejáró)

·         Mosoni-Duna bp.:15+776-35+695 tkm (Újfalusi rampa-Dunaszentpál)

Rábai Szakaszmérnökség területén:

·         Rába jp. 2+165 – 83+835 tkm (GySEV hídtól a magaspartig)

·         Rába bp. 2+079 – 83+621 tkm (GySEV hídtól Sárvár 85. sz. útig)

·         Marcal jp. alsó: 0+000 –2+396 tkm (torkolattól a magaspartig)

·         Marcal jp. felső 0+000 – 4+593 tkm (Bakony-értől a magaspartig)

·         Marcal bp. 0+000 – 17+800 tkm (torkolattól a közúti hídig)

·         Répce-árapasztó bp. 0+000 –10+773 tkm (torkolattól a közútig)

·         Répce-árapasztó jp. 0+000 – 9+665 tkm (torkolattól a földútig)

Tatai Szakaszmérnökség területére 2021 évtől külön engedély váltható, amely az alábbi töltésszakaszokra érvényes:

·         Duna jp. 1+100 - 1+800 tkm (7-es számú tározótól - MOL-LUB telephelyig)

·         Duna jp. 5+200 - 6+100 tkm (almásfüzitői csónakháztól -  almásfüzitői gátőrházig)

·         Duna jp. 7+050 - 11+150 tkm (Stadion úti rampától- komáromi szennyvízátemelőig)

A kiállított engedély térítésmentes cseréjét az eredeti okirat leadásával kezdeményezheti a feltüntetett jogosult pl. rendszám vagy alapadat változás esetén, amelyre minden esetben a kiváltás helyén van lehetőség. 

Szeretnénk felhívni minden kedves töltéskorona használó figyelmét, amennyiben felszínen úszó szennyező anyagokat, halpusztulást, valamint a víz állapotának hirtelen, gyors megváltozását (víz színének, szagának változása, habzás, halak szokatlan viselkedése) tapasztalja vagy a töltésben, annak tartozékaiban, a vízkormányzási műtárgyakban rendellenességeket, rongálódásokat, illetve illegális használatot észlel, állampolgári kötelezettségének eleget téve szíveskedjen értesíteni az ÉDUVIZIG állandó műszaki ügyeletét a +36-30/959-4388 számon.

Kérjük a tisztelt töltéskorona használókat, hogy az ÉDUVIZIG munkatársainak és járműveinek a szakági feladatok elvégzése érdekében járó elsőbbséget és akadálymentes haladást biztosítani szíveskedjenek a minél hatékonyabb munkavégzés céljából Az ÉDUVIZIG munkatársa a töltéshasználat szabályszerűségét jogosult ellenőrizni, a közlekedőket irányítani vagy megállítani.

Igazgatóságunk törekszik arra, hogy a védművek megóvása, mint jogszabályban rögzített alapfeladatai mellett a társadalom jóléti, rekreációs igényeit is figyelembe véve üzemeltesse védműveit, ehhez azonban a lakosság szabálykövető magatartása és együttműködése elengedhetetlen. Ennek érdekében kérünk minden töltéskorona használót,  hogy közösségi szellemben tekintsen a töltésekre és kölcsönös toleranciát tanúsítson az ott közlekedőkkel szemben. Támogassa az ott szolgálatot ellátó kollégáinkat a munkavégzésben, akik valamennyiünk biztonsága érdekében teszik a dolgukat. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a fentiekben ismertetett lakosság általi töltéshasználati lehetőségek csak a tényleges árvízvédekezés nélküli időre értendők és kizárólag a védművek koronáin történő igénybevételre terjednek ki. A védművek koronán kívüli bármely más részének közlekedésre történő igénybevétele szigorúan tilos, mely a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. tv. 246. §-a szerint ár- és belvízvédelmi szabálysértésnek minősül.

Bízunk abban, hogy a jövőben a fentiek figyelembevételével hosszútávon kialakul az a terület használati kultúra, mely mindannyiunk megelégedésére szolgál.

Köszönjük együttműködésüket!

Térképek Győr belterületéről az engedélyezett töltésközlekedés típusait illetően, továbbá térképek az ÉDUVIZIG területén elhelyezkedő, engedéllyel bejárható töltésszakaszokról szakaszmérnökségeink szerinti megosztásban a csatolmányban megtalálhatók.

Csatolmányok: 

Image icon EDUVIZIG Átnézetes helyszínrajz töltésszakasz

Image icon EDUVIZIG Hansag helyszínrajz töltésközlekedés

Image icon EDUVIZIG Szigetköz helyszínrajz töltésközlekedés

Image icon EDUVIZIG_Rába helyszínrajz töltésközlekedés

Image icon  EDUVIZIG Tatai SZKM  helyszínrajz töltésközlekedés

Image icon EDUVIZIG Dunakiliti

Image icon Gyor belvaros távolabbi tolteskozlekedesi térkép

Image icon Győr belváros közelebbi töltésközlekedési térkép

Az EDUTOLTES.HU honlapján sütiket használunk a weboldal látogatottságáról szóló információk gyűjtése érdekében. Kérjük, olvassa el a Sütikezelési tájékoztatót, amely részletes információkat tartalmaz az általunk használt sütikről, valamint ezek kezeléséről. Az „Elfogadom” gombra kattintással Ön hozzájárul a sütik használatához.